نوشته شده توسط : تازه ها

درمان چاقی

چاقی از جمله بیمارهای چند دهه اخیراست که  سهم عمده ای در بیماری های دیگر از جمله دیابت و سرطان و حتی مرگ و میر جوامع بشری داشته است. همه گیری این بیماری در قرن بیست و یکم به سرعت در حال پیشرفت است. این امر موجب دگرگونی نگرش و عملکرد سیاست گزاران بهداشتی در سطوح مختلف جهانی، منطقه ای و کشوری شده است. توجه خاص به پیشگیری اولیه و ثانویه مورد توجه مسئولان امر سلامت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است ولی هنوز راهبردی جامع برای پیشگیری و مقابله موثر با این بیماری و ممانعت گسترش عوامل خطرناک آن در سطح ملی تدوین و عملی نشده است. چاقی یک بیماری مزمن خطرناک است که به سرعت در حال گسترش بوده و میلیون ها نفر را در سراسر دنیا درگیر کرده است. طبق آمار جهانی، چاقی دومین علت مرگ قابل پیشگیری است.

خطر چاقی پیش روی نسل جوان آینده

کوچه‌ها دیگر صدای شور و بازی کودکان را شاهد نیستند. این روزها کودکان ایرانی به تنهایی پای کامپیوتر یا تلویزیون می‌نشینند و «پلی استیشن» بازی می‌کنند یا بازی‌های آنلاین را مرحله به مرحله فتح می‌کنند. از یکسو غذاهای رنگارنگ فست فودی سلامت دانش‌آموزان ایرانی را نشانه رفته و از سوی دیگر خانواده‌هایی که طاقت نه گفتن به فرزندان خود را ندارند نیز بدون توجه به همه پیامدهای تربیتی هرآنچه کودک می‌خواهد در اختیار او قرار می‌دهند تا ناخواسته بر ریشه کودکان خود تیشه بزنند.

عمل جراحی چاقی

یکی از راههایی که امروزه برای مقابله با چاقی کاربرد دارد، استفاده از عمل های جراحی چاقی در سطح دنیاست. این عمل ها حدود ۳۰ سال قدمت دارند و به سرعت در حال رشد و تکامل هستند. اینطور به نظر میرسد که با توجه به هزینه های درمان، جراحی چاقی راه حل مناسبی برای جلوگیری و بهبود بیماران محسوب می شود و در بین افراد چاق هم طرفدار دارد. حتما بارها و بارها شنیده‌‌اید که رژیم‌های غذایی خاص شاید برای کاهش وزن دائمی مناسب نباشند. برخی از رژیم‌ها ناگهان و یکباره طرفداران بسیار پیدا می‌کنند و بسیار محبوب می‌شوند اما واقعا برای همه افراد کارساز نیستند. این رژیم‌های پرطرفدار اغلب برای کاهش وزن در مدت کوتاه محبوب و معروف می‌شوند ولی در دراز مدت اثری ندارند.

دکتر هاشم موذن زاده متولد ۱۳۴۵ در قم یکی از جراحان  فعال و تنها جراح این زمینه دربیمارستانهای نیروهای مسلح است که عمل های جراحی لاپاراسکوپی چاقی در ایران را انجام می دهد. وی با سابقه ۱۰ ساله در زمینه جراحی های لاپاراسکوپی ، ۵ سال است که به صورت تخصصی در زمینه چاقی فعال است. او در مصاحبه ای با خبرنگار ما در باره انواع عمل های جراحی چاقی و مزایا و معایب آن سخن گفت. وی در آغاز با بررسی روند چاقی اظهار داشت:

چاقی یک وضعیت خطرناک است و یکی از تهدید های مهم سلامت است. چاقی بایستی با سالم‌سازی نحوه زندگی و یک رژیم مناسب درمان شود اما در خیلی از بیماران وقتی وزن خیلی بالا می‌رود و از سطح خاصی میگذرد، دیگر این اقدامات کافی نیست و تلاش بیماران برای کاهش وزن بدون دخالت های مهم به نتایج مناسب نمیرسد. چاقی  براساس ضریب BMI محاسبه میشود (وزن بر اساس کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر)  BMI بین ۱۸ تا ۲۵ طبییعی تلقی می شود. BMI بین ۲۵ تا ۳۰ اضافه وزن و بیش از ۳۰ چاقی نامیده می شود که خود یه کلاس های مختلف خفیف ، متوسط ، شدید و خیلی شدید تقسیم می شود . معمولا به ضریب بالای ۳۵ چاقی مرضی نیز اطلاق می شود که در این بیماران در حال حاضر جراحی تنها درمان موثر طولانی مدت است . مثل بقیه بیماری ها نوع جراحی بستگی به علت دارد . افرادیکه زیاد می‌خورند درمانی متفاوت از کسانی که قطعات پر کالری مانند شیرینی جات می‌خورند و وزن می گیرند دارند.

 

با ایجاد تحول در دانش و مهارت های جراحی و گسترش وسیع جراحی های با روش لاپاروسکوپی، تغییرات وسیع در درمان این موارد رخ داده است. بخصوص با وجود منافع بسیاری که این روش ها برای بیماران چاق دارد ، با استقبال عمومی بیماران و جراحان و مجامع علمی مواجه شده و عملا جایگزین روش های باز گردیده است. با اینکه هنوز جراحان بسیاری درمان جراحی را با روش باز انجام می دهند ولی تغییر به سمت لاپاروسکوپی ، قطعی و اجتناب ناپذیر خواهد بود .

 

اعمال جراحی لاپاروسکوپی که توسط تیم جراحی بصورت لاپاروسکوپی انجام می‌شود شامل :

•           باندینگ معده  Adjustable Gastric banding

•           بای پس معده  Gastiricbypass

•           برداشتن قسمت ذخیره‌ای معده Sleeve Gastrectomy

•           با بای پس صفراوی و پانکراسی  Deodunal switch

با  توجه به جایگزینی تدریجی اسلیو به عنوان روش ضد حجمی در اروپا و در ایالات متحده امریکا این روش در بین جراحان چاقی در ایران نیز محبوبیت و مقبولیت پیدا کرد.

جراحی اسلیو چیست؟

جراحی اسلیو گاسترکتومی یا اسلیو معده برای اولین بار توسط گروه جراحی دکتر گانیر (Gagner) انجام شد. گروه دکتر گانیر پس از بررسی بیماران با BMI > 50 برای کاهش عوارض ناشی از عمل چاقی تصمیم به انجام عمل جراحی لاغری در دو مرحله گرفتند . عمل مرحله اول بصورت آستینی کردن معده یا لوله ای کردن معده انجام میشد که در بعدها به اسلیو گاسترکتو می معروف شد.

با نهایت تعجب بسیاری از بیمارانی که تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار گرفته بودند به علت کاهش وزن مناسب ناشی از آن نیاز به عمل دوم پیدا نکردند. بنابراین سایر جراحان عمل اسلیو معده را به عنوان عمل جراحی لاغری پذیرفتند.

در نهایت The American Society of Metabolic and Bariatric Surgery عمل جراحی اسلیو گاسترکتومی را به عنوان عمل استاندارد چاقی پذیرفت.

روش عمل sleeve: در این عمل حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد معده در طول انحنای بزرگ تا نزدیک محل اتصالش به مری توسط استاپلر (stapler) جدا شده و از بدن خارج می شود و باقی مانده معده بصورت لوله یا tube باقی می ماند و بنابراین ظرفیت پذیرش غذا نیز بصورت چشمگیری کاهش می یابد. از طرفی با توجه به ترشح هورمون تحریک کننده اشتها بنام گرلین (Gherelin) از قسمتی از معده که از بدن خارج می شود این افراد بعد از عمل اشتهای کمتری نیز برای خوردن غذا دارند. در این عمل معده در طول انحنای بزرگ تا نزدیک محل اتصالش به مری بریده و دوخته میشود و به شکل لوله در میاید.این عمل به روش لاپاراسکوپی و با استاپلر قابل انجام است.

وی در ادامه افزود: اقدامات قبل از عمل اسلیو نیز مانند بقیه اعمال جراحی چاقی لازم است قبل از عمل ازمایشات کامل خون و ادرار و سونوگرافی و چند مشاوره انجام شود در صورتی که همه  بررسی ها بدون مشکل باشند بیمار در لیست عمل قرار می گیرد. روز عمل یا روز قبل از عمل (بسته به شرایط بیمار و بیمارستان) بیمار در بیمارستان بستری می شود و بایستی از  حدود۶ساعت قبل از عمل ناشتا باشد.قبل از عمل بایستی برگه ی رضایت نامه ی مخصوص توسط بیمار و همراه وی کامل شود.

پس از عمل بیمار حد اقل یک شب در ICU بستری می شود و روز بعد در صورتی که شرایط عمومی بیمار مناسب باشد بانظر پزشک مسؤول بیمار و پزشکان مشاور به بخش منتقل می شود.روز  دوم بعد از عمل ممکن  است یک عکس رنگی از معده گرفته  شود . اگر همه شرایط مناسب باشد ممکن است بیمار بتواند همان روز مایعات صاف شده بخورد و فردای ان روز یعنی روز سوم پس از عمل مرخص شود.در صورتی که بعد از عمل مشکلی بوجود اید لازم است بیمار تا زمان مناسب در بیمارستان بماند. پس از ترخیص رژیم غذایی بر حسب نظر پزشک معالج تعیین می شود.

 

دکتر موذن زاده در ادامه مصاحبه به بررسی دقیق تر این جراحی پرادخت و گفت:

مهم‌ترین سوالی که در این زمینه برای بیماران مطرح می‌شود، مزایا و معایب استفاده از این روش است. البته نباید انتظار داشته باشیم لاپاراسکوپی بدون عارضه باشد و هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نکند، ولی در مقایسه با اعمال جراحی باز عوارض بسیار کمتری ایجاد خواهد کرد.

به عنوان مثال چسبندگی یکی از مشکلاتی است که پس از عمل جراحی باز ممکن است برای فرد ایجاد شود، اما در لاپاراسکوپی چون شکم باز نمی‌شود، در معرض هوای محیط قرار نمی‌گیرد و بافت بدن با لوازمی که هنگام عمل استفاده می‌شود تماس ندارد، چسبندگی تا ۹۰در صد کاهش پیدا می کند.

یکی از فواید لاپاراسکوپی کوچک بودن اسکار عمل (جای زخم) است، به عنوان مثال اگر عمل جراحی به روش  باز انجام شود، باید برشی حداقل به اندازه ۱۵سانتی‌متر ایجاد شود، اما در این روش با چند سوراخ نیم سانتی‌متری تا حداکثر یک ونیم سانتیمتری می‌توان عمل را انجام داد. با توجه به این که در روش لاپاراسکوپی اسکار عمل کوچک‌تر از جراحی باز است، انتظار می‌رود عوارض و مشکلات پس از عمل نیز کمتر باشد.

احتمال عفونت نیز در این روش بسیار کمتر است. همچنین در روش جراحی لاپاروسکوپیک بسیاری از زوایای و فضا هایی که در حین جراحی باز به خوبی قابل مشاهده و دستکاری اسان نیستند به خوبی قابل رویت و کار جراحی هستند . ضمنا کاهش ایمنی عمومی بافتها که در جراحی های باز شدیدا در بیماران رخ میدهد در لاپاروسکوپی بسیار کمتر است و سبب میشود روند

بهبودی بیماران سرعت بسیار شگفت انگیزی نسبت به جراحی باز داشته باشد وپس از جراحی خیلی سریع‌تر به زندگی روزمره برگردد و کارهای عادی را از سر بگیرد. ونیزاین مسئله  از نظر زیبایی بسیار مورد بیماران بخصوص خانم ها قرار می گیرد.

البته باید گفت دمیدن گاز داخل شکم که در روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود، برای برخی افراد خطرناک است و باید بررسی جدی قبل از عمل توسط تیم های متخصص جهت بیماران انجام شود.با توجه به این که این روش ممکن است برای برخی افراد و به خصوص مبتلایان به بیماری‌های خاص، دردسرساز شود، باید نسبت به این مورد نیز دقت داشته باشید.

افرادی که به بیماری‌های قلبی یا بیماری‌های انسدادی ریه مبتلا هستند، باید با در نظر گیری شرایطشان و تحت مراقبت های ویژه و در مراکز مجهز به امکانات متناسب مورد جراحی قرار گیرند اما لاپاراسکوپی برای افرادی که مشکل خاصی ندارند، سالم و در سنین مناسب هستند، مشکلات جدی ایجاد نمی‌کند.

انجام عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی در سنین بالای ۶۰ سال چندان مناسب نیست اما سن یک منع قطعی برای انجام این عمل ها  نیست و بستگی جدی به وضعیت عمومی بیمار دارد  البته افرادی که تصمیم می‌گیرند از این روش استفاده کنند، باید به یک پزشک متخصصی مراجعه کنند که در این زمینه تبحر و مهارت دارد اما در مورد چاقی نوجوانان و جوانان در سن بلوغ باید گفت که عمل جراحی انتخابی گاستریک اسلیو به اتفاق نظر جراحان چاقی میباشد

پزشکی که عمل لاپاراسکوپی را انجام می‌دهد، حتما باید دوره‌های خاصی را گذرانده و در این زمینه مهارت کافی داشته باشد، چون این عمل بر خلاف این‌که برای بیمار راحت و به نفع اوست، برای پزشک جراح کاری نسبتا دشوار است.

عوارض خارج شکمی

 عفونت زخم: در هر عمل جراحی بعلت شکسته شدن سد دفاعی پوست، احتمال تهاجم باکتری ها و ایجاد عفونت وجود دارد. در وضعیت های اورژانسی، چاقی، سن بالا، ضعف سیستم ایمنی، دیابت، عمل های طولانی و کیسه صفرای عفونی و گانگرنه(گندیده) شانس آن زیاد می شود.

عوارض قلبی عروقی: در بیماران مسن و با سابقه بیماری های قلبی، فشارخون، چاقی و دیابت و در جراحی های اورژانسی و طولانی، شانس سکته قلبی و آریتمی قلبی قابل توجه است.

عوارض ریوی: بصورت پنومونی و آتلکتازی (روی هم خوابیدن حبابچه های ریوی)در تمام اعمال جراحی که درشکم انجام می شود ممکن است بروز نماید و تحرک بیمار و تنفس عمیق و سرفه در روزهای بعد از عمل از آن جلو گیری می کند.

عوارض داخل شکمی

خونریزی: تقریبا در تمام اعمال جراحی ممکن است پیش آید که برحسب شدت و زمان بروز آن(حین یا بعد از عمل) و اینکه درن موجود باشد یا نه، درمان و سرنوشت آن متفاوت است و بندرت می تواند یه مرگ منجر شود .

عوارض عفونی: شامل آبسه و پریتونیت بعد از عمل می شود. به دنبال تجمع مقداری صفرا یا خون و خونابه و آلوده شدن آن به باکتریها ایجاد می شود. در بیماران با التهاب شدید کیسه صفرا و بیماران مستعد به عفونت مثل دیابتی ها بیشتر دیده می شود و با تب، ضعف عمومی و بی حالی خود را نشان می دهد و به درمان قاطع نیاز دارد و درمان آن ممکن است با درمان طبی یا تخلیه با سونوگرافی یا جراحی مجدد باشد. اگر بخواهیم به صورت تیتر وار این مطالب را طبقه بندی کنیم به صورت زیر قابل بررسی است.

مزایای جراجی اسلیو معده:

1.              کاهش قابل توجه حجم معده

2.              کاهش اشتها

3.              عدم وجود سندرم دامپینگ به علت وجود دریچه پیلور (دریچه خروجی معده به دوازده یا دئودنوم)

4.               کاهش شانس کم خونی کمبود ویتامین وپروتئین (عدم بای پس روده)

5.               کاهش ریسک عوارض عمل در بیماران با BMI > 50

6.              قابل انجام به روش لاپاراسکوپی

 

معایب جراحی اسلیو معده:

1.              احتمال کاهش وزن ناکافی

2.              احتمال نیاز به عمل دوم در افراد با BMI>55

3.               خط استاپلر بلند و احتمال عوارض ناشی از آن خونریزی یا نشت میباشد

4.               غیر قابل برگشت

 

جراح با تجربه کشورمان در پایان یکی از معضلات این گونه جراحی ها را در سیاست گزاری و عدم توجه به پوشش های بیمه ای دانست و اضافه کرد:

متاسفانه سیستم بیمه در کشور ما هنوز نتوانسته قانون مدونی برای این جراحی ها تدوین کند ، تا بیماران با کمک آن بتوانند با حداقل هزینه سلامت خود را باز یابند. این نکته حائز اهمیت است که بسیاری از بیماران ما امروزه به دلیل عدم توانایی مالی قادر به انجام این گونه جراحی ها نیستند و علاوه بر این بیماری ، دچار عوارض های ناشی از آن مانند دیابت، سرطان، بیماری قلبی و غیره می شوند و این مسلما برای بیمه نه تنها مشکل ساز بلکه هزینه ساز نیز خواهد بود.

ضمنا باید گفت اطلاع رسانی وسیع در شناخت تمایز های  بین درمان های چاقی مرضی  و جراحی های مربوط به زیبایی جهت رفع سوء تفاهم ها ی موجود از جمله کمبودهایی است که مشاهده می شود .با اطلاع رسانی درست و دقیق در جامعه می توانیم کمک زیادی در شفافیت موضوع درمان جراحی چاقی انجام دهیم. امید است با برطرف کردن این موانع راه را برای داشتن یک جامعه سالم تر هموار کنیم.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

درمان تعریق

تعریق زیر بغل واکنش طبیعی بدن نسبت به افزایش دما است. طی این فرآیند مقدار قابل توجهی از آب بدن انسان از دست رفته و در او احساس عطش و تشنگی ایجاد می¬کند. تعریق زیر بغل فقط در دما بالا اتفاق نمی¬افتد بلکه حتی استرس نیز می¬تواند باعث بروز تعریق در بدن فرد گردد. گذشته از ایجاد حس تشنگی و خشکی اعضای بدن، بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل نکته آزاردهنده¬ای است که می¬بایست نسبت به رفع آن اهتمام ورزید.

یکی از قسمتی¬هایی که به شدت در معرض تعریق قرار دارند، قسمت زیر بغل است. و ممکن است بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل این ناحیه برای اطرافیان و چه بسا خود فرد آزاردهنده باشد. خیس بودن همیشگی لباسها به خصوص در ناحیه زیر بغل نشانه خوبی برای تعرق بیش از حد این ناحیه است. معمولا افراد و به ویژه خانومها با استفاده از مامها و دئودورانت¬ها تا حدی می¬توانند بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل را مهار کنند. اما اگر میزان تعریق  زیر بغل بیش از حد معمول باشد استفاده از این وسایل نیز مفید فایده نخواهد بود. به وجود آمدن حلقه در ناحیه زیر بغل به ویژه زمانی که از لباس‌ها و پارچه¬ های نخی و ابریشمی استفاده می¬کنید، نکته آزاردهنده دیگری است که در فصل گرما نمود بیشتری دارد.

 

Sneeding under the armpit

بیشتر...

درمان تعریق

توسط دکتر هاشم موذن زاده ۱۱ فروردین, ۱۳۹۵ تعریق پركاري تيروييد, تعريق كف دست, جراحی عمومی, جراحی لاپاروسکوپی, درمان تعريق, دکتر هاشم موذن زاده, ديابت, عمل جراحی بینی, عمل زیبایی

 درمان تعریق چیست

بسیاری از مردم از تعریق زیاد رنج میبرند ولی متاسفانه بسیاری از انها حتی اطلاع ندارند که این موضوع نشانه ای از بیماری به نام تعریق بیش از حد و یا همان هیپر هیدروز است و اینکه این بیماری در بسیاری از موارد درمان ارزشمند و مناسب دارد

تعریق قسمتی از مارکرد های بدن انسان برای کنترل حرارت است واز این جهت این باور قدیمی که عرق کردن نوعی از سم زدایی از بدن است فقط یک باور غلط جا افتاده است متاسفانه بسیاری از افراد به علت همین باور غلط نه فقط پیگیر درمان تعریق خود نمیشوند بلکه وجود عرق زیاد را مفید نیز میدانند.

تعریق بیش از حد به دو نوع اصلی تقسیم میشود:  اولیه و ثانویه

مهمترین راه از دست دادن گرمای بدن تعریق است با این وجود تعریق بیش از حد باعث ناراحتی و گاهی خجالت می شود. بعضی از تعریق ها ناشی از بیماری می باشد و بعضی دیگر در اثر افزایش سلسله عصبی بدن به نام سمپاتیک رخ می دهد.

 

Treat sweating

تعریق ثانویه

در انواع ثانویه تعریق به علت دیگری رخ میدهد که میتواند بیماری ها مثل پرکاری تیرویید و یا دیابت موقعیت ها یی مثل چاقی و یا دارو ها باشد این نوع عرق معمولا عمومی و در همه بدن بوده و تفاوتی در حین خواب و بیداری ندارد.

درمان تعریق ثانویه

تعریق ثانویه با درمان علت اولیه (درمان بیماری) رفع می شود. و در مواردی هم می توان درمان های شامل ضدعرق، داروی اضطراب، تزریق بوتاکس و جراحی را برای درمان تعریق پیشنهاد کرد.

تعریق اولیه

در نوع تعریق اولیه بیمار سابقه ای از موارد پیش گفته بالا ندارد بلکه در حدود ٨۵ در صد از موارد دارای یک یا چند نفر در خانواده خود است که علایم شبیه را دارند معمولا اغاز علایم این بیماران از زمان بلوغ و نوجوانی است اما شروع تعریق در سنین پایین و حتی خردسالی نیز وجود دارد.

درمان تعریق اولیه به روش پوشاندن سطح غده:

یکی از درمان‌ها تعریق این است که مانع خارج شدن عرق تولید شده از درون غده شویم. به این صورت که با ماده ای مثل آلومینیوم کروئود سطح غده را پوشش داد. این ماده را روی مناطقی که تعریق زیاد است مثل کف دست ها زده می شود و حداکثر تاثیر درمان تعریق آن نزدیک به ۲۳ ساعت است.

 

Initial sweating treatment

درمان تعریق اولیه به روش الکتروفورز:

دیگر روش موثر در درمان تعریق اولیه استفاده از روش الکتریسته است ناگفته نماند تاثیر ماندگاری این روش یک هفته می باشد.

درمان تعریق اولیه به روش بوتاکس:

با توجه به مدت ماندگاری درمان تعریق دو روش قبل در روش درمان بوتاکس می توانید حدود ۶ ماه تعریق را کنترل کنید که از مهم ترین مزیت این روش می باشد، نا گفته نماند در ممکن است اثر تکرار  دوره اثر کوتاه تر شود.

بیماری سمپاتکتومی چیست؟

بیماری ناشی از افزایش تحریک پذیری و یا افزایش فعالیت بخشی از سلسله عصبی بدن به نام سمپاتیک است که بسیاری از اعمال غیر ارادی مانند عرق کردن را به عهده دارد علت بروز این وضعیت نامشخص است ولی تظاهرات میتواند به شکل تعریق موضعی در بعضی نقاط بدن مانند کف دست ها کف پاها زیر بغل و یا گردن و یا صورت و سینه باشد این موارد ممکن است مجزای و یا در ترکیب با هم باشند این تعریق با دمای محیط رابطه ندارد با استرس افزایش مییابد و خود سبب استرس میشود و لی همیشه در حین خواب عمیق بیمار قطع است

درمانهای بسیاری برای برای این بیماری مطرح شده اند ولی هیچکدام به جز روش جراحی قطع غصب سمپاتیک اثر دایمی ندارند وهیچ کدام مانند این شیوه تاثیر عمیق در اقزلیش کیفیت زندگی این بیماران نمیگذارتد

با توجه به اینکه تعریق کف دستها و نیز زیر بغل این بیماران شایع تریت شکایت  انها است  و نیز بیشترین اختلال را در کارکرد و نیز ارتباطات و اعتماد به نفس انان ایجاد میکند.

درمان تعریق با جراحی سمپاتکتومی

درمان سمپاتکتومی شیوه بسیار مناسبی در بیماران با تعریق شدید و انهایی است که این بیماری خلل شدید در زندگی روز مره اشان بوجود اورده است

با توجه به اینکه اعصاب سمپاتیک مسئول تعریق کف دست وزیر بغل از نواحی فوقانی قفسه سینه عبور میکنند این جراحی با ورود به قفسه سینه توسط چند برش بسیار کوچک بین ٢ تا ۵ میلی متری انجام میشود و پس از یافتن محل دقیق عصب ها و قطع و یا از کار انداختن انها انجام میشود جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام میشود ولی با توجه به کوتاهی زمان ان بیمار معمولا چند ساعت پس از جراحی ترخیص میشود دوره نقاهت جراحی بسیار کوتاه بوده بیماران به حداکثر ٢ ا ٣ روز استراحت احتیاج دارند عارضه های حین عمل این جراحی بسار نادرند ولی عارضه به نام تعریق جبرانی وجود دارد که علت ان ناشناخته است و در قسمتی از بیماران جراحی شده رخ میدهد که به صورت عرق کردن مناطقی از بدن  است که قبلا عرق نمیکرده اند

جراحی سمپاتکتومی یکی از موفق ترین درمان های حراحی به شکل کلی است عارضه مندی بسیار کمی دارد و در میفیت بخشیدن به زندگی بیمارانی که تعریق زیاد اختلالات وحشتناکیرا باعث شده بسیار ارزشمند میباشد

 



:: بازدید از این مطلب : 399
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

تعریق زیر بغل چیست؟

تعریق زیر بغل واکنش طبیعی بدن نسبت به افزایش دما است. طی این فرآیند مقدار قابل توجهی از آب بدن انسان از دست رفته و در او احساس عطش و تشنگی ایجاد می­کند. تعریق زیر بغل فقط در دما بالا اتفاق نمی­افتد بلکه حتی استرس نیز می­تواند باعث بروز تعریق در بدن فرد گردد. گذشته از ایجاد حس تشنگی و خشکی اعضای بدن، بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل نکته آزاردهنده­ای است که می­بایست نسبت به رفع آن اهتمام ورزید.

یکی از قسمتی­هایی که به شدت در معرض تعریق قرار دارند، قسمت زیر بغل است. و ممکن است بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل این ناحیه برای اطرافیان و چه بسا خود فرد آزاردهنده باشد. خیس بودن همیشگی لباسها به خصوص در ناحیه زیر بغل نشانه خوبی برای تعرق بیش از حد این ناحیه است. معمولا افراد و به ویژه خانومها با استفاده از مامها و دئودورانت­ها تا حدی می­توانند بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل را مهار کنند. اما اگر میزان تعریق  زیر بغل بیش از حد معمول باشد استفاده از این وسایل نیز مفید فایده نخواهد بود. به وجود آمدن حلقه در ناحیه زیر بغل به ویژه زمانی که از لباس‌ها و پارچه­ های نخی و ابریشمی استفاده می­کنید، نکته آزاردهنده دیگری است که در فصل گرما نمود بیشتری دارد.

 

عوامل تعریق زیر بغل

تعریق می‌تواند دارای علل ژنتیکی یا ذاتی بوده و یا ناشی از چاقی، بارداری، اختلالات غددی مانند پرکاری تیروئید و یا ابتلا به بیماری‌های عفونی باشد. با درمان چاقی و دیگر عوامل ذکر شده می توانید از تعریق زیاد جلوگیری کنید.

رویکردهای درمانی تعریق زیر بغل

تعریق زیر بغل در مواردی بسیار آزاردهنده است به خصوص در زمان­هایی که در معرض قرار گرفتن در جمع هستید و ممکن است بوی بد تعرق زیر بغل شما از نگرانی هایی باشد که شما را از حضور در جمع افراد باز دارد. با وجود اینکه تعریق زیر بغل واکنش طبیعی بدن نسبت به گرما و اضطراب است و به نوعی می­توان گفت که اساسا اجتناب ناپذیر است اما راه ­حل هایی برای مهار آن نیز وجود دارد. شما می­توانید با به کار بردن روش­های زیر و استفاده از آن در هنگامه ورود به جلسات کاری و ملاقات­های رسمی تا حدی از بوی بد تعریق زیر بغل خود در امان باشید.

 

اهم این رویکردهای درمانی عبارتند از:

  • درمان بوتاکس

بعد از شناسایی رویکرد درمانی، شما می‌توانید به مدت ۶ ماه با روش بوتاکس تعریق زیر بغل را کنترل نمایید.

  • پوشاندن سطح غده

یکی از رویکردهای درمانی ممانعت از خروج عرق از درون غده از طریق پوشاندن سطح غده با ماده‌ای آلومینیومی به نام کروئد می‌باشد که تاثیر آن ۲۳ ساعته است.

  • روش الکتروفورز

هدف این رویکرد درمانی برای تعریق زیر بغل استفاده از الکتریسته با ماندگاری یک هفته‌ای است.

  • درمان تعریق زیر بغل با روش جراحی سمپاتکتومی

یکی از شیوه‌های مناسب برای درمان تعریق بسیار زیاد جراحی سمپاتکتومی است. بیماری سمپاتکتومی به تعریق موضعی در ناحیه کف دست ها، زیر بغل و کف پاهاست که با افزایش استرس روند افزایش دارد. برای حل این معضل در روش جراحی سمپاتکتومی پزشک متخصص با چند برش کوچک ۲ الی ۵ میلیمتری وارد قفسه سینه شده و پس از شناسایی محل دقیق عصب، آن را از کار می‌اندازد. این جراحی عارضه جانبی خاصی نداشته و بیمار بعد از ۲ الی ۳ روز میتواند مرخص شود. این جراحی یکی از موفق ترین جراحی ها برای درمان اختلالات شدید تعریق زیر بغل محسوب می‌شود.

 

علاوه بر رویکردهای درمان تعریق زیر بغل موارد زیر را نیز مد نظر قرار دهید:

  1. استفاده از اسپری های ضد عرق و ضد بو (مام): باید گفت یکی از آسان­ترین و ارزان­ترین روش‌ها برای کنترل بوی بد تعریق زیر بغل استفاده از این نوع اسپری­ها است. همچنین استفاده از اسپری­ها و ضدبوها این مزیت را دارد که به طور کلی در دسترس است و استفاده از آن فراگیر است. شما می­توانید با انتخاب رایحه متناسب با فصل، جنسیت و یا روحیه خود نه تنها اثر بوی بد تعریق زیر بغل را خنثی کرده بلکه رایحه خوبی را برای خود ایجاد کرده که اعتماد به نفس شما را در زمان ملاقات های رسمی بالا برده و باعث این حس خوشایندی در اطرافیانتان هم می­شود.
  2. استفاده از داروها و محلول­های طبیعی: استفاده از این روش معمولا از سمت متخصصان داروهای گیاهی پیشنهاد میگردد. به کارگیری این روش در مقایسه با روش اول نیاز به صبوری، وقت و هزینه بیشتری دارد اما به لحاظ ارگانیک و طبیعی بودن مواد استفاده شده در محلول­ها، میزان سلامتی آن برای بدن انسان بیشتر است. از معروفترین محلولها برای دفع بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل موارد زیر است:
  • محلول جوش شیرین و آب: جوش شیرین را در آب گرم حل کنید به گونه ای که خمیر سفتی از آن به دست آید سپس آن به زیر یغل خود مالیده و پس گذشت چند دقیقه خمیر را برداشته و زیر بغلتان را اسپری کنید.
  • محلول سرکه سیب: این محلول معمولا برای استفاده در شبها و هنگام خواب است به این صورت که شب قبل از خواب زیر بغل خود را با پنبه آغشته به سرکه سیب مرطوب کرده و پس از اینکه صبح از خواب بیدار شدید آنرا با آب و صابون بشویید.
  • محلول نمک: مقدار زیادی نمک را با چند قطره آب مخلوط کنید تا خمیر مانند گردد سپس مخلوط حاصل را به زیر بغل خود مالیده و پس از گذشت ۲۰ دقیقه آن را بشویید.

دکتر هاشم موذن زاده  عضو انجمن جراحان درون بین، جراحان چاقی و جراحان ایران با سال‌ها تجربه و تحصیلات عالی دانشگاهی، بعد از بررسی علت بروز تعریق زیر بغل بهترین رویکرد درمانی را با توجه به ارزیابی وضعیت سلامت بیمار در این زمینه معرفی می‌نماید و با بهره گیری از جدیدترین و به روزترین فناوری‌ها  و ابزارهای برای درمان تعریق زیر بغل بهترین سطح کیفیت خدمات درمانی را برای مراجعین خود ارائه می‌نماید. برای دریافت مشاوره و رزرو ویزیت از وبسایت ایشان در زمینه تعریق زیر بغل دیدن فرمایید.

 



:: بازدید از این مطلب : 395
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

جراحی بای پس معده

جراحی بای پسمعده را آن دسته از بیمارانی توصیه می کنیم که ضریب چربی بدن‌شان بیش تر از ۴۵ باشد یا ضریب چربی بالای ۳۵ و دچار یک عارضه چاقی مثل دیابت داشته باشند در این زمان یکی از عوامل موثر جراحی بای پس می باشد. این دسته از بیماران بارها رژیم های غذایی مختلف را تجربه کرده ولی متاسفانه قادر به کاهش وزن درحد وزن ایده آل خود نشده و از لحاظ روحی نیز دوران سختی را پشت سر گذاشته اند، در نتیجه پس از پایان دوره ی رژیم خود به وزنی بیش از وزن اولیه ی خود بازگشته اند کاندی مناسبی برای عمل بای پس معدههستند.

 

جراحی گاستریک بای پس – بای پس معده

جراحی‌های گاستریک بای پس معده در اواخر سال‌های ۱۹۹۰ رواج بیشتری پیدا کردند. عمل بای پس معده در واقع ترکیبی از کاهش حجم معده و اختلال در جذب مواد غذایی می‌باشد. در جراحی‌های بای پس، معده دو قسمت می‌شود و کیسه کوچکی که از معده ساخته می‌شود در فواصل متغیر اما معینی، به روده بیمار متصل می‌گردد. در جراحی‌های سوء جذبی با کاهش جذب کالری، بیمار لاغر خواهد شد.

 

این اعمال به خصوص در افرادی که مقادیر زیادی شیرینی و کربوهیدرات‌های ساده مصرف نموده و به باندینگ جواب نمی‌دهند، بکار برده می‌شود. جراحی بای پس نسبت به باندینگ مؤثرتر بوده به گونه‌ای که ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران، وزن اضافه خود را در ۹ تا ۱۴ ماه بعد از عمل از دست می‌دهند که در بسیاری از موارد، تا ۱۰ سال ادامه می‌یابد.

در این عمل که معمولاً بصورتReux-en Y انجام می شود، معده به دو قسمت کوچک حدود (۵۰-۳۰ سی سی) و قسمت بزرگ)باقیمانده معده) تقسیم می شود و غذا فقط وارد قسمت کوچک می شود .
در این عمل ابتدا معده را با دوختن به دو ناحیه تقسیم کرده و قسمت کوچکتر که معمولا حجمی معادل ۵ تا ۱۰ درصد از کل معده را دارد ، کیسه ای کوچک است که حدخارجی آن، زاویه هیس و محدوده داخلی آن ۳ – ۵ سانتی متر پایین تر از محل اتصال مری به معده(EGJ) است. پس از ساخت معده کوچک، روده باریک در ۴۰-۵۰ سانتی متری از معده قطع می شود و چنانچه در عکس مشاهده می کنید قسمت انتهایی روده را به معده کوچک پیوند زده و غذا از طریق این پیوند وارد روده کوچک می شود و قسمت ابتدایی روده قطع شده نیز به روده ای که غذا در آن جریان دارد وصل نموده تا صفراو شیره پانکراس وارد روده گردد. به عبارت بهتر و علمی تر، از فاصله حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتی متری لیگمان ترایتز قوسی از ژژونوم جدا و به عنوانReux Limb یاAlimentary Loop به این کیسه آناستوموز (متصل) میشود. آناستوموز می تواند با استاپلر حلقوی یااستاپلر خطی انجام شود. طول بازوی گوارشی (Alimentary loop) از ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتی متر متغیر است، هر چه BMI بالاتر باشد طول بازو نیز میتواند بیشتر گرفته شود. در افرادی که چاقی سوپر دارند، طول این بازو به ۱۵۰ تا ۲۵۰ سانتی متر(Long Roux Limb) می تواند افزایش یابد
آناستوموز روده – روده (ژژونوژژونوستومی) بصورت پهلو به پهلو در همین نقطه انجام میشود.

اهداف جراحی بای پس (بای پس معده)

در روش بای پاس معده دو هدف مد نظر است ، هدف اول اینکه فرد غذای کمتری میل کند(کوچک کردن معده) و هدف دوم اینکه مواد غذایی کمتر جذب شود (سوِِۀ جذب مواد غذایی). در این روش هیچ قسمتی از معده جدا نمی شود و قسمت بزرگتر معده کماکان به ترشح آنزیم های معمول گوارشی می پردازد ولی غذا وارد این قسمت نمی شود . از این نظر این عمل قابل برگشت است، منتهی بسیار مشکل است و میتواند عوارض قابل توجهی داشته باشد.
در این عمل قسمتی از روده باریک که در جذب مواد غذایی نقش مهمتری دارد از مسیر جذب مواد غذایی. خارج می شود (سوِِۀ جذب مواد غذایی).
در روش بای پاس معده دو عمل جراحی ، یک جا روی بیمار انجام می شود (کوچک کردن معده + سوِِۀ جذب). این عمل از اعمال جراحی بسیار موثر در کاهش وزن می باشد و عوارض چاقی را تا حدود زیادی بر طرف می کند. بای پس معده در سنین بین ۱۸ تا ۶۵ قابل انجام است اگر چه پس از ۶۵ سالگی این عمل با ریسک بالاتری همراه است.
در این روش ، بیماران ، ۸۰ تا ۱۰۰ درصد اضافه وزن خود را از دست داده و پس از آن تا آخر عمر در وزن ایده آل خود باقی خواهند ماند .
این روش نیز مانند عمل های دیگر چاقی ازطریق لاپاراسکوپی و بدون برش لاپاراتومی قابل انجام است. در روش لاپاراسکوپی ۶-۵ عدد تروکار ( وسایلی که از داخل آن وسایل عمل و دوربین وارد و خارج می شوند) در سطح شکم گذاشته می شود.

چه کسانی کاندید بای پس معده هستند ؟

  • این روش در بیماران با BMI بالای ۴۰ که رده چاقی درجه ۳ یا مفرط هستند ، آخرین و قطعی ترین روش درمانی محسوب می شود .این دسته از بیماران بارها رژیم های غذایی مختلف را تجربه کرده ولی متاسفانه قادر به کاهش وزن در حد وزن ایده آل خود نشده و پس از پایان دوره ی رژیم درمانی به وزنی به مراتب بیشتر از وزن اولیه ی خود بازگشته اند (اثر یو یو)
  • در افرادی که sweet lover(شیرینی خور مفرط) هستند {که استفاده از روش های محدود کننده معده کاربردی ندارد} و یا درافرادیکه بندینگ شده اند ولی کاهش وزن بدلیل شیرینی خوردن بیمار با شکست یا توقف مواجه گردیده است، این عمل بهترین روش درمانی جایگزین میباشد.
  • وجود ریفلاکس معده به مری در بیماران چاق مفرط و یا افرادیکه قبلاً بندینگ شده اند و اینک دچار عوارض دیلاتاسیون مری و ریفلاکس گردیده اند، ایجاب می کند که تکنیک بای پس معده برای بیمار انتخاب شود .
  • بیمارانی که در خارج از کشور زندگی می کنند و یا در مدتی طولانی از وطنشان دور هستند و امکان تنظیم حلقه یا مراجعات مکرر به جراح را ندارند، کاندید خوبی برای این عمل هستند .
  • در بیماران دیابتی عمل بای پس معده بمیزان ۸۰ تا ۹۰% بهبودی ایجاد نموده و مرگ ومیر ناشی از این بیماری را کاهش داده است.

در عمل بای پس معده کاهش وزن از سایر موارد سریعتر ایجاد می شود. عوارض مهمی چون ریفلاکس معده به مری زخمهای استازوریدی دیابت نوع دوم هایپرلیبیدمی و پرفشاری خون به میزان ۶۵ تا۹۰ درصد بهبودی می یابد. در طی مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه پیگیری، متوسط کاهش وزن بیماران شامل ۶۵ تا ۸۰% از اضافه وزن آنها است. ۱۰ تا ۱۵ % بیماران بمرور زمان دچار شکست در کاهش وزن می شوند که بدلیل مصرف زیاد چربی و تنقلات است. این دسته از بیماران را باید به روش BPD و یا بای پس با بازوی گوارشی بلندتر درمان نمود. در عمل بای پس معده مراجعات مکرر لازم نیست و تنها بیماران هر ۶ ماه برای چکاپ مراجعه می نمایند.

مراقبت های رایج پس از عمل بای پس معده

آیا مراقبت هایی پس از عمل بای پس معده لازم است؟

عوارض بای پس معده چیست؟

بیمارانی که این روش درمانی مناسب برای آنها می باشد ، همواره از عواقب و عوارض این عمل هراس دارند . خطرات و عوارض این عمل جراحی بیشتر ازدیگر عمل ها نیست .
عمل بای پس معده بطور مستقیم با تجربه جراح لاپاراسکوپیست بستگی دارد. شیوع لیک اناستوموز و هرنی داخلی در دست جراحانی که کمتراز ۷۵ عمل جراحی انجام داده باشند بیشتراست. بطور کلی عوارض عمل بای پس بدو دسته تقسیم میشود:

عوارض حین عمل بای پس معده:

این عوارض شامل موارد زیر است
۱- صدمات طحال در حین دیسکسیون زاویه هیس
۲- صدمه به مری در حین استاپلینگ پاوچ
۳- قطع سند معده و باقیماندن آن در معده دیستال در زمان استاپلینگ
۴- خونریزی از عروق انحنای کوچک معده در حین دیسکسیون این ناحیه
۵- سوراخ شدن روده باریک درحین انجام آناستوموز
۶- تبدیل به عمل باز ،که میزان تبدیل به عمل باز در این روش ۳ تا ۹% است .

عوارض پس از عمل بای پس معده:

عوارض پس از عمل شامل این موارد است.
۱- کم خونی و استئوپروز که بدلیل کاهش جذب فولیک اسید، آهن، ویتامین B12 و کلسیم در جریان بای پس معده و اثنی عشر و عدم عبور این مواد از مسیر طبیعی جذب است.
۲- سوء جذب برخی پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامینها بدلیل محدودیت مصرف یا عدم جذب کافی آنها
۳- انسداد روده که عمدتاً بدلیل ندوختن فضای پیترسون و ورود قوسهای روده باریک بداخل این فضاوایجاد فتق داخلی است. شیوع انسداد روده در مواقعی که بازوی گوارشی (alimentary limb) بصورت رتروکولیک بالا برده میشود بیشتراست.
۴- آمبولی ریوی تامیزان ۱% از عوارض نادر این عمل میباشد.
۵- تنگی محل استوما هم درآناستوموز گاستروژژونوستومی و هم در ژژنوژژونوستومی دیده میشود. بطورشایعتر تنگی گاستروژژونوستومی در فاصله بین ۶ تا ۱۲ هفته بعد از عمل ایجاد میشود اما گاهی دیرترهم اتفاق می افتد. علت تنگی های دیررس که درمحل اناستوموز گاستروژژونوستومی و بمیزان ۸/۶% ایجاد میگردد معمولا ایسکمی بافتی درحین عمل و نیز مصرف طولانی مدت داروهای ضد التهابی NSAID میباشد. درمان این عارضه انجام اندوسکوبی ودیلاتاسیون تنگی با بالون میباشد.
۶- نشت از آناستوموز که بطور شایعتر در محل گاستروژژونوستومی رخ میدهد. نشت اناستوموز ژژونوژژونوستومی باتابلوی بریتونیت منتشر خودرامینمایاند. نشت از محل استاپلینگ معده ی باقیمانده (فوندوس) بعلت تنگی اناستوموز ژژونوژژونوستومی وپس زدن محتویات معده و پروگزیمال روده بسمت معده باقیمانده و همچنین در اثر خونریزی داخل معدی میتواند ایجاد شود. اولین وگاهی تنها علامت هشداردهنده نشت اناستوموز تاکیکاردی است. هرگونه تاکیکاردی بالای ۱۲۰ دردقیقه حتی در شرایط حال عمومی خوب در بیمار میبایست مورد توجه و بررسی قرارگیرد. انسیدانس لیک اناستوموزدربرخی مطالعات از ۱ تا ۵% میرسد.
۷- خونریزی تاخیری از محل استاپلینگ معده خصوصا در معده باقیمانده، درصورت شک به این عارضه باید سریعا اقدام به لاپاراسکوپی تشخیصی نمود ودرصورت تایید، گاستروتومی طولی و کنترل خونریزی قبل از بالا رفتن فشار داخل معده ولیکیج ازخط استاپلینگ، اقدامی عاجل و ضروری است.
۸- عفونت پورت ورودی استاپلر حلقوی بدلیل تماس مخاط رزکت شده با جدار درحین خروج استاپلر
۹- استفراغ مکرر که بدلیل خوب نجویدن غذا و حجم کم کیسه معده ای کوچک و گاهی انسداد در اثر چسبندگی ها و یا عدم تحمل برخی غذاها مثل گوشت سفت وریش ریش می باشد
۱۰- اولسر مارژینال که عمدتاً بدلیل اثر اسید معده وکولونیزاسیون میکروب هلیکوباکتر پیلوری است که اغلب قبل از عمل وجود داشته ودرمان مناسب نشده است. تجویز روتین ماننداومپرازول برای مدت طولانی در دوره پس ازعمل میتواند بسیار مفیدودرمان کننده باشد.
۱۱- دامپینگ که بدلیل خوردن غذا های هایپر اسمولار و بسیار شیرین ( نظیر بستنی و شیرینی ) ایجاد می شود .
۱۲- سنگ صفراوی که در ۳۶% موارد در همان ۶ ماه اول پس از عمل ایجاد گردیده و در نیمی از موارد سمپتوماتیک می شود، لذا برخی از جراحان درهمان زمان عمل، کله سیستکتومی پروفیلاکتیک را قبل از شروع بای پس انجام می دهند.
۱۳- عارضه سرطان را در قسمت معده باقی مانده و بای پس شده بسیار نادر گزارش کرده اند، بطوریکه این موضوع عامل باز دارنده ای درانجام عمل جراحی و یا منعی در اتخاذ تصمیم به انجام این نوع عمل برای بیماران چاق مفرط نیست. این نکته را باید یادآوری کرد که عدم دسترسی به باقیمانده معده برای بررسی مخاط معده و اثنی عشر با آندوسکوپ معمولی ونیز عدم امکان انجام اقدامات آندوسکوپیک تشخیصی و درمانی در ناحیه اسفنکتراودی ومجاری صفراوی، از نقاط ضعف و معایب عمل بای پس معده است. اگرچه اخیرا باروشهای مدرن نظیر اندوسکوپی دبل بالون میتوان بطور رتروگرید از مسیر ژژونوژژونوستومی بسمت معده باقیمانده پیشروی کرد وحتی مخاط داخلی انرا بررسی نمود.
۱۴- میزان مرگ ومیر ناشی از این عمل بسته به جنس، سن و BMI بیماران، کمتر از ۱% و در برخی گزارشات ۰٫۵% گزارش شده است وشایعترین علت ان لیک اناستوموز و عفونتهای ریوی است.
عمل بای بس معده عملی دشوار ونیازمند تجربه زیاد جراح است.بالطبع مورتالیتی وموربیدیتی این عمل در دست جراحان باتجربه ای که حداقل به تعداد ۷۵-۱۰۰ بیمار عمل کرده باشند و منحنی یادگیری انها کامل شده باشد، باکاهش چشمگیری همراه است. 

 

مینی گاستریک بای پس معده چیست؟

در روش بای پاس کوچولو(Mini Gastric Bypass) روده باریک قطع نمیشود. در این روش معده کوچک شده به ۱۵۰ تا ۲۰۰ سانتی متری روده باریک متصل میشود.این روش جدید بای پاس عوارض کمتری نسبت به روش قدیمی دارد ولی احتمال ریفلاکس صفرا در این روش بیشتر است که در صورت آزاردهنده بودن، بایستی به روش مرسوم بای پاس تبدیل بشود.

 



:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

درمان چاقی

چاقی از جمله بیمارهای چند دهه اخیراست که  سهم عمده ای در بیماری های دیگر از جمله دیابت و سرطان و حتی مرگ و میر جوامع بشری داشته است. همه گیری این بیماری در قرن بیست و یکم به سرعت در حال پیشرفت است. این امر موجب دگرگونی نگرش و عملکرد سیاست گزاران بهداشتی در سطوح مختلف جهانی، منطقه ای و کشوری شده است. توجه خاص به پیشگیری اولیه و ثانویه مورد توجه مسئولان امر سلامت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است ولی هنوز راهبردی جامع برای پیشگیری و مقابله موثر با این بیماری و ممانعت گسترش عوامل خطرناک آن در سطح ملی تدوین و عملی نشده است. چاقی یک بیماری مزمن خطرناک است که به سرعت در حال گسترش بوده و میلیون ها نفر را در سراسر دنیا درگیر کرده است. طبق آمار جهانی، چاقی دومین علت مرگ قابل پیشگیری است.

خطر چاقی پیش روی نسل جوان آینده

کوچه‌ها دیگر صدای شور و بازی کودکان را شاهد نیستند. این روزها کودکان ایرانی به تنهایی پای کامپیوتر یا تلویزیون می‌نشینند و «پلی استیشن» بازی می‌کنند یا بازی‌های آنلاین را مرحله به مرحله فتح می‌کنند. از یکسو غذاهای رنگارنگ فست فودی سلامت دانش‌آموزان ایرانی را نشانه رفته و از سوی دیگر خانواده‌هایی که طاقت نه گفتن به فرزندان خود را ندارند نیز بدون توجه به همه پیامدهای تربیتی هرآنچه کودک می‌خواهد در اختیار او قرار می‌دهند تا ناخواسته بر ریشه کودکان خود تیشه بزنند.

عمل جراحی چاقی

یکی از راههایی که امروزه برای مقابله با چاقی کاربرد دارد، استفاده از عمل های جراحی چاقی در سطح دنیاست. این عمل ها حدود ۳۰ سال قدمت دارند و به سرعت در حال رشد و تکامل هستند. اینطور به نظر میرسد که با توجه به هزینه های درمان، جراحی چاقی راه حل مناسبی برای جلوگیری و بهبود بیماران محسوب می شود و در بین افراد چاق هم طرفدار دارد. حتما بارها و بارها شنیده‌‌اید که رژیم‌های غذایی خاص شاید برای کاهش وزن دائمی مناسب نباشند. برخی از رژیم‌ها ناگهان و یکباره طرفداران بسیار پیدا می‌کنند و بسیار محبوب می‌شوند اما واقعا برای همه افراد کارساز نیستند. این رژیم‌های پرطرفدار اغلب برای کاهش وزن در مدت کوتاه محبوب و معروف می‌شوند ولی در دراز مدت اثری ندارند.

دکتر هاشم موذن زاده متولد ۱۳۴۵ در قم یکی از جراحان  فعال و تنها جراح این زمینه دربیمارستانهای نیروهای مسلح است که عمل های جراحی لاپاراسکوپی چاقی در ایران را انجام می دهد. وی با سابقه ۱۰ ساله در زمینه جراحی های لاپاراسکوپی ، ۵ سال است که به صورت تخصصی در زمینه چاقی فعال است. او در مصاحبه ای با خبرنگار ما در باره انواع عمل های جراحی چاقی و مزایا و معایب آن سخن گفت. وی در آغاز با بررسی روند چاقی اظهار داشت:

چاقی یک وضعیت خطرناک است و یکی از تهدید های مهم سلامت است. چاقی بایستی با سالم‌سازی نحوه زندگی و یک رژیم مناسب درمان شود اما در خیلی از بیماران وقتی وزن خیلی بالا می‌رود و از سطح خاصی میگذرد، دیگر این اقدامات کافی نیست و تلاش بیماران برای کاهش وزن بدون دخالت های مهم به نتایج مناسب نمیرسد. چاقی  براساس ضریب BMI محاسبه میشود (وزن بر اساس کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر)  BMI بین ۱۸ تا ۲۵ طبییعی تلقی می شود. BMI بین ۲۵ تا ۳۰ اضافه وزن و بیش از ۳۰ چاقی نامیده می شود که خود یه کلاس های مختلف خفیف ، متوسط ، شدید و خیلی شدید تقسیم می شود . معمولا به ضریب بالای ۳۵ چاقی مرضی نیز اطلاق می شود که در این بیماران در حال حاضر جراحی تنها درمان موثر طولانی مدت است . مثل بقیه بیماری ها نوع جراحی بستگی به علت دارد . افرادیکه زیاد می‌خورند درمانی متفاوت از کسانی که قطعات پر کالری مانند شیرینی جات می‌خورند و وزن می گیرند دارند.

 

با ایجاد تحول در دانش و مهارت های جراحی و گسترش وسیع جراحی های با روش لاپاروسکوپی، تغییرات وسیع در درمان این موارد رخ داده است. بخصوص با وجود منافع بسیاری که این روش ها برای بیماران چاق دارد ، با استقبال عمومی بیماران و جراحان و مجامع علمی مواجه شده و عملا جایگزین روش های باز گردیده است. با اینکه هنوز جراحان بسیاری درمان جراحی را با روش باز انجام می دهند ولی تغییر به سمت لاپاروسکوپی ، قطعی و اجتناب ناپذیر خواهد بود .

 

اعمال جراحی لاپاروسکوپی که توسط تیم جراحی بصورت لاپاروسکوپی انجام می‌شود شامل :

•           باندینگ معده  Adjustable Gastric banding

•           بای پس معده  Gastiricbypass

•           برداشتن قسمت ذخیره‌ای معده Sleeve Gastrectomy

•           با بای پس صفراوی و پانکراسی  Deodunal switch

با  توجه به جایگزینی تدریجی اسلیو به عنوان روش ضد حجمی در اروپا و در ایالات متحده امریکا این روش در بین جراحان چاقی در ایران نیز محبوبیت و مقبولیت پیدا کرد.

جراحی اسلیو چیست؟

جراحی اسلیو گاسترکتومی یا اسلیو معده برای اولین بار توسط گروه جراحی دکتر گانیر (Gagner) انجام شد. گروه دکتر گانیر پس از بررسی بیماران با BMI > 50 برای کاهش عوارض ناشی از عمل چاقی تصمیم به انجام عمل جراحی لاغری در دو مرحله گرفتند . عمل مرحله اول بصورت آستینی کردن معده یا لوله ای کردن معده انجام میشد که در بعدها به اسلیو گاسترکتو می معروف شد.

با نهایت تعجب بسیاری از بیمارانی که تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار گرفته بودند به علت کاهش وزن مناسب ناشی از آن نیاز به عمل دوم پیدا نکردند. بنابراین سایر جراحان عمل اسلیو معده را به عنوان عمل جراحی لاغری پذیرفتند.

در نهایت The American Society of Metabolic and Bariatric Surgery عمل جراحی اسلیو گاسترکتومی را به عنوان عمل استاندارد چاقی پذیرفت.

روش عمل sleeve: در این عمل حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد معده در طول انحنای بزرگ تا نزدیک محل اتصالش به مری توسط استاپلر (stapler) جدا شده و از بدن خارج می شود و باقی مانده معده بصورت لوله یا tube باقی می ماند و بنابراین ظرفیت پذیرش غذا نیز بصورت چشمگیری کاهش می یابد. از طرفی با توجه به ترشح هورمون تحریک کننده اشتها بنام گرلین (Gherelin) از قسمتی از معده که از بدن خارج می شود این افراد بعد از عمل اشتهای کمتری نیز برای خوردن غذا دارند. در این عمل معده در طول انحنای بزرگ تا نزدیک محل اتصالش به مری بریده و دوخته میشود و به شکل لوله در میاید.این عمل به روش لاپاراسکوپی و با استاپلر قابل انجام است.

وی در ادامه افزود: اقدامات قبل از عمل اسلیو نیز مانند بقیه اعمال جراحی چاقی لازم است قبل از عمل ازمایشات کامل خون و ادرار و سونوگرافی و چند مشاوره انجام شود در صورتی که همه  بررسی ها بدون مشکل باشند بیمار در لیست عمل قرار می گیرد. روز عمل یا روز قبل از عمل (بسته به شرایط بیمار و بیمارستان) بیمار در بیمارستان بستری می شود و بایستی از  حدود۶ساعت قبل از عمل ناشتا باشد.قبل از عمل بایستی برگه ی رضایت نامه ی مخصوص توسط بیمار و همراه وی کامل شود.

پس از عمل بیمار حد اقل یک شب در ICU بستری می شود و روز بعد در صورتی که شرایط عمومی بیمار مناسب باشد بانظر پزشک مسؤول بیمار و پزشکان مشاور به بخش منتقل می شود.روز  دوم بعد از عمل ممکن  است یک عکس رنگی از معده گرفته  شود . اگر همه شرایط مناسب باشد ممکن است بیمار بتواند همان روز مایعات صاف شده بخورد و فردای ان روز یعنی روز سوم پس از عمل مرخص شود.در صورتی که بعد از عمل مشکلی بوجود اید لازم است بیمار تا زمان مناسب در بیمارستان بماند. پس از ترخیص رژیم غذایی بر حسب نظر پزشک معالج تعیین می شود.

 

دکتر موذن زاده در ادامه مصاحبه به بررسی دقیق تر این جراحی پرادخت و گفت:

مهم‌ترین سوالی که در این زمینه برای بیماران مطرح می‌شود، مزایا و معایب استفاده از این روش است. البته نباید انتظار داشته باشیم لاپاراسکوپی بدون عارضه باشد و هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نکند، ولی در مقایسه با اعمال جراحی باز عوارض بسیار کمتری ایجاد خواهد کرد.

به عنوان مثال چسبندگی یکی از مشکلاتی است که پس از عمل جراحی باز ممکن است برای فرد ایجاد شود، اما در لاپاراسکوپی چون شکم باز نمی‌شود، در معرض هوای محیط قرار نمی‌گیرد و بافت بدن با لوازمی که هنگام عمل استفاده می‌شود تماس ندارد، چسبندگی تا ۹۰در صد کاهش پیدا می کند.

یکی از فواید لاپاراسکوپی کوچک بودن اسکار عمل (جای زخم) است، به عنوان مثال اگر عمل جراحی به روش  باز انجام شود، باید برشی حداقل به اندازه ۱۵سانتی‌متر ایجاد شود، اما در این روش با چند سوراخ نیم سانتی‌متری تا حداکثر یک ونیم سانتیمتری می‌توان عمل را انجام داد. با توجه به این که در روش لاپاراسکوپی اسکار عمل کوچک‌تر از جراحی باز است، انتظار می‌رود عوارض و مشکلات پس از عمل نیز کمتر باشد.

احتمال عفونت نیز در این روش بسیار کمتر است. همچنین در روش جراحی لاپاروسکوپیک بسیاری از زوایای و فضا هایی که در حین جراحی باز به خوبی قابل مشاهده و دستکاری اسان نیستند به خوبی قابل رویت و کار جراحی هستند . ضمنا کاهش ایمنی عمومی بافتها که در جراحی های باز شدیدا در بیماران رخ میدهد در لاپاروسکوپی بسیار کمتر است و سبب میشود روند

بهبودی بیماران سرعت بسیار شگفت انگیزی نسبت به جراحی باز داشته باشد وپس از جراحی خیلی سریع‌تر به زندگی روزمره برگردد و کارهای عادی را از سر بگیرد. ونیزاین مسئله  از نظر زیبایی بسیار مورد بیماران بخصوص خانم ها قرار می گیرد.

البته باید گفت دمیدن گاز داخل شکم که در روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود، برای برخی افراد خطرناک است و باید بررسی جدی قبل از عمل توسط تیم های متخصص جهت بیماران انجام شود.با توجه به این که این روش ممکن است برای برخی افراد و به خصوص مبتلایان به بیماری‌های خاص، دردسرساز شود، باید نسبت به این مورد نیز دقت داشته باشید.

افرادی که به بیماری‌های قلبی یا بیماری‌های انسدادی ریه مبتلا هستند، باید با در نظر گیری شرایطشان و تحت مراقبت های ویژه و در مراکز مجهز به امکانات متناسب مورد جراحی قرار گیرند اما لاپاراسکوپی برای افرادی که مشکل خاصی ندارند، سالم و در سنین مناسب هستند، مشکلات جدی ایجاد نمی‌کند.

انجام عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی در سنین بالای ۶۰ سال چندان مناسب نیست اما سن یک منع قطعی برای انجام این عمل ها  نیست و بستگی جدی به وضعیت عمومی بیمار دارد  البته افرادی که تصمیم می‌گیرند از این روش استفاده کنند، باید به یک پزشک متخصصی مراجعه کنند که در این زمینه تبحر و مهارت دارد اما در مورد چاقی نوجوانان و جوانان در سن بلوغ باید گفت که عمل جراحی انتخابی گاستریک اسلیو به اتفاق نظر جراحان چاقی میباشد

پزشکی که عمل لاپاراسکوپی را انجام می‌دهد، حتما باید دوره‌های خاصی را گذرانده و در این زمینه مهارت کافی داشته باشد، چون این عمل بر خلاف این‌که برای بیمار راحت و به نفع اوست، برای پزشک جراح کاری نسبتا دشوار است.

عوارض خارج شکمی

 عفونت زخم: در هر عمل جراحی بعلت شکسته شدن سد دفاعی پوست، احتمال تهاجم باکتری ها و ایجاد عفونت وجود دارد. در وضعیت های اورژانسی، چاقی، سن بالا، ضعف سیستم ایمنی، دیابت، عمل های طولانی و کیسه صفرای عفونی و گانگرنه(گندیده) شانس آن زیاد می شود.

عوارض قلبی عروقی: در بیماران مسن و با سابقه بیماری های قلبی، فشارخون، چاقی و دیابت و در جراحی های اورژانسی و طولانی، شانس سکته قلبی و آریتمی قلبی قابل توجه است.

عوارض ریوی: بصورت پنومونی و آتلکتازی (روی هم خوابیدن حبابچه های ریوی)در تمام اعمال جراحی که درشکم انجام می شود ممکن است بروز نماید و تحرک بیمار و تنفس عمیق و سرفه در روزهای بعد از عمل از آن جلو گیری می کند.

عوارض داخل شکمی

خونریزی: تقریبا در تمام اعمال جراحی ممکن است پیش آید که برحسب شدت و زمان بروز آن(حین یا بعد از عمل) و اینکه درن موجود باشد یا نه، درمان و سرنوشت آن متفاوت است و بندرت می تواند یه مرگ منجر شود .

عوارض عفونی: شامل آبسه و پریتونیت بعد از عمل می شود. به دنبال تجمع مقداری صفرا یا خون و خونابه و آلوده شدن آن به باکتریها ایجاد می شود. در بیماران با التهاب شدید کیسه صفرا و بیماران مستعد به عفونت مثل دیابتی ها بیشتر دیده می شود و با تب، ضعف عمومی و بی حالی خود را نشان می دهد و به درمان قاطع نیاز دارد و درمان آن ممکن است با درمان طبی یا تخلیه با سونوگرافی یا جراحی مجدد باشد. اگر بخواهیم به صورت تیتر وار این مطالب را طبقه بندی کنیم به صورت زیر قابل بررسی است.

مزایای جراجی اسلیو معده:

1.              کاهش قابل توجه حجم معده

2.              کاهش اشتها

3.              عدم وجود سندرم دامپینگ به علت وجود دریچه پیلور (دریچه خروجی معده به دوازده یا دئودنوم)

4.               کاهش شانس کم خونی کمبود ویتامین وپروتئین (عدم بای پس روده)

5.               کاهش ریسک عوارض عمل در بیماران با BMI > 50

6.              قابل انجام به روش لاپاراسکوپی

 

معایب جراحی اسلیو معده:

1.              احتمال کاهش وزن ناکافی

2.              احتمال نیاز به عمل دوم در افراد با BMI>55

3.               خط استاپلر بلند و احتمال عوارض ناشی از آن خونریزی یا نشت میباشد

4.               غیر قابل برگشت

 

جراح با تجربه کشورمان در پایان یکی از معضلات این گونه جراحی ها را در سیاست گزاری و عدم توجه به پوشش های بیمه ای دانست و اضافه کرد:

متاسفانه سیستم بیمه در کشور ما هنوز نتوانسته قانون مدونی برای این جراحی ها تدوین کند ، تا بیماران با کمک آن بتوانند با حداقل هزینه سلامت خود را باز یابند. این نکته حائز اهمیت است که بسیاری از بیماران ما امروزه به دلیل عدم توانایی مالی قادر به انجام این گونه جراحی ها نیستند و علاوه بر این بیماری ، دچار عوارض های ناشی از آن مانند دیابت، سرطان، بیماری قلبی و غیره می شوند و این مسلما برای بیمه نه تنها مشکل ساز بلکه هزینه ساز نیز خواهد بود.

ضمنا باید گفت اطلاع رسانی وسیع در شناخت تمایز های  بین درمان های چاقی مرضی  و جراحی های مربوط به زیبایی جهت رفع سوء تفاهم ها ی موجود از جمله کمبودهایی است که مشاهده می شود .با اطلاع رسانی درست و دقیق در جامعه می توانیم کمک زیادی در شفافیت موضوع درمان جراحی چاقی انجام دهیم. امید است با برطرف کردن این موانع راه را برای داشتن یک جامعه سالم تر هموار کنیم.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 446
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

لمینت دندان

از مهمترین درمان‌ها در حوزه دندان پزشکی لمینت دندان موسوم به ونیر می‌باشد. لمینت در واقع یک لایه بسیار نازک سرامیکی یا کامپوزیتی برای روکش کردن سطح جلویی دندان‌هاست. مهمترین علل استفاده از لمینت دندان، زیبایی طبیعی، مقاومت بسیار بالا، عدم نیاز به بی‌حسی، انجام درمان تنها در ۲ جلسه و عدم رنگ پذیری آن است. مهمترین کاربردهای لمینت دندان عبارتند از:

•           بدشکلی دندان

•           ترک خوردگی

•           شکستگی دندان

•           کجی دندان

•           پر کردن فواصل بین دندانی

•           جایگزین مناسب برای ارتودنسی

در واقع، لمینت دندان برای برطرف نمودن مشکلات خفیف تا متوسط دندانی مرسوم می‌باشد.

 

لمینت دندان از دو نوع سرامیکی (غیر مستقیم) و کامپوزیتی (مستقیم) است. در لمینت دندان مستقیم، دندان پزشک کامپوزیت را به طور مستقیم بر روی دندان شکل می‌دهد و فیکس آن با اشعه ایکس صورت می‌گیرد اما در لمینت غیرمستقیم پس از تراش و قالب‌گیری، روکش‌ها در آزمایشگاه دندان‌سازی ساخته می‌شود. لمینت سرامیکی در حدود ۱ -۲ میلی متر از جنس چینی و یا سرامیکی خاص بوده و پس از تراش و قالب گیری در آزمایشگاه، بر روی سطح دندان چسبانیده می‌شود.

لمینت کامپوزیتی به قالب‌گیری و تراش دندان نیاز ندارد و به طور مستقیم توسط دندان پزشک بر روی مینای دندان چسبانیده شده و با استفاده از اشعه فیکس ثابت می‌شود.  توجه داشته باشید که لمینت دندان کامپوزیتی نه تنها آسیبی برای مینا دندان ندارد بلکه در مواقعی که مینای دندان به دلیل ساییدگی، ترک‌های ریز یا لب پریدگی دچار آسیب می‌شود، یک لایه محافظ و پوششی برای مینا دندان برشمرده می‌شود. بنابراین لمینت دندان را یک عمل زیبایی _ درمانی برای رفع مشکلات و ناهنجاری‌های ظاهری در دندان بر می‌شمارند.

از اینرو باید عنوان کرد که در حال حاضر، لمینت دندان یا ونیر تکنیک جدیدی در دندانپزشکی زیبایی است که این روزها بسیار طرفدار پیدا کرده است و خیلی از افراد حاضر هستند تا با صرف زمان و هزینه و با استفاده از این تکنیک فرم زیباتری به صورت خود مخصوصاً حین لبخند زدن بدهند. در واقع لمینت دندان، لایه ای همرنگ دندان است که به منظور اصلاح رنگ، شکل و فرم دندان ها، بر روی دندان کار گذاشته می شود.

ما امروز در کلینیک تخصصی دندان پزشکی سامان نقش لمینت دندان در سلامت و زیبایی شما را معرفی نماییم. با ما همراه باشید.

اهمیت استفاده از لمینت دندان برای زیبایی لبخند شما

همانطور که شما بزرگتر می شوید و سن‌تان بالاتر می رود، به آرامی متوجه خواهید شد که دندان ها واقعا عمر طولانی ندارند. به خصوص برای کسانی که سبک زندگی مناسبی نداشته و به موضوع سلامت و مراقبت از دندان ها اهمیتی نمی دهند. اتفاقی که می افتد این است که اکثر ما دیر یا زود پیش دندانپزشک می رویم و می‌گوئیم که باید در بعضی دندان ها از روکش‌های دندانی استفاده کنیم. به این صورت است که با صرف پول و زمان صاحب لبخندی زیبا و دندان¬هایی سفید و هالیوودی خواهید شد.

در حالت عادی و در اثر گذر زمان و نداشتن سبک زندگی مناسب، دندان ها می توانند به راحتی پوشیده شوند، زرد شوند یا زیبایی خود را از دست بدهند، که در آن صورت قرار دادن روکش لمینت دندان می‌تواند طرح لبخند شما را مانند بسیاری از سلبریتی‌های مشهور هالیوودی بیافریند.

لمینت دندان چگونه به سلامت دندان ها کمک می کنند؟

پوسته‌های سفارشی ساخته شده برای لمینت، روکش‌های دندانی ساخته شده برای دندان‌ها نام گذاری می‌شوند و این روکش‌ لمینت دندان طراحی شده‌اند تا دندان‌های جلویی شما را پوشش دهند تا ظاهر زیبایی برای شما خلق کنند.روکش‌های لمینت دندان می‌توانند از مواد کامپوزیتی پرسلن یا رزین ساخته شوند.

برای داشتن یک لبخند هالیوودی، بهتر است برای انتخاب روکش مناسب لمینت دندان به دندانپزشکان با تجربه ما در کلینیک دندان پزشکی سامان مراجعه نمایید. متخصص با معاینه دقیق دندان‌های شما می‌تواند تشخیص دهد که چه نوع روکش لمینت دندان برای فرم دندان و فک شما مناسب می‌باشد.

مزایای درمانی و زیبایی شناختی لمینت دندان

لمینت دندان می‌توانند چندین مشکل را حل کنند. شما به راحتی می توانید تشخیص دهید که لمینت دندان راه حل کاملی برای برخی مشکلات درمانی مانند موارد زیر هستند:

•           دندان‌های لکه‌دار و زرد شده از کانال‌های ریشه (ناشی از مصرف داروها، و یا استفاده بیش از حد از فلوراید، مواد غذایی رنگی و یا روکش‌های پیشین)

•           دندان‌های شکسته یا شکسته

•           دندان‌های نامنظم، غیرمتعارف یا نامنظم.

•           فواصل بین دندان‌ها

مزایای زیبایی شناختی لمینت دندان عبارتند از:

•           ظاهر طبیعی دندان‌ها

•           ایجاد طرح زیبای لبخند به سبک هالیوودی

•           مقاومت در برابر جویدن آدامس در عین حفظ زیبایی دندان

•           مقاومت در برابر سایش برای روکش‌های پرسلن

•           انعکاس‌دهی نور  به صورت طبیعی با ظاهری بسیار واقعی

•           مقاومت و غیر قابل نفوذ بودن در برابر لکه‌ها به ویژه لمینت دندان با روکش سرامیکی

•           سالم ماندن دندان‌ها به علت عدم تراشیدن مینا و عاج در لیمنت کامپوزیتی

•           مقاومت زیاد در برابر فشارهای زیاد هنگام جویدن غذا در لمینت کامپوزیتی

•           امکان ترمیم پذیری مجدد در صورت شکستن و پریدگی در فشارهای زیاد در لمینت کامپوزیتی

•           نمای زیبای لمینت به صورت غیر قابل تشخیص و طبیعی به ویژه در لمینت تکی

•           براقیت و شفافیت لمینت در طول سال‌ها (بیش از ۱۰ سال)

پروسه انجام عمل لمینت

برای آنکه بتوانید طرح لبخندی زیبا بر لبان تان داشته باشید، می بایست با مراحل انجام عمل زیبایی لمینت دندان آشنا شوید. شما برای انجام لمینت سه گام مهم را پیشرو دارید: مراجعه به مشاورین و کارشناسان متخصص دندان پزشکی برای معاینات پیش از انجام لمینت، اقدامات ساخت مواد و روکش‌های لمینت دندان و در نهایت اجرا و پیاده‌سازی لمینت توسط دندان پزشک.

شما می‌توانید انتخاب کنید که لمینت دندان به صورت تک دندانی یا برای تعداد بیشتری از دندان ها برای شما انجام شود.

 

فاز اول: تشخیص و برنامه ریزی برای عمل زیبایی لمینت دندان

شما باید فعالانه در این مرحله شرکت کنید و با مراجعه به دندان پزشک معاینات اولیه دندانی خود را انجام دهید. همانطور که شما این کار را انجام می‌دهید، دندانپزشک با توجه به فرم دندان و فک صورت شما، معاینات لازم پیش از انجام لمینت دندان را انجام خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که لمینت¬ دندان گزینه مناسب برای زیبایی دندان‌های شما هستند. معاینات لمینت دندان از طریق برداشت نمونه از دندان و دهان شما یا اشعه ایکس صورت می‌گیرد.

فاز دوم: آماده سازی – قبل از قرار دادن روکش برای لمینت دندان

نصب لمینت دندان سرامیکی می‌تواند به روش‌های متعددی انجام شود که شامل تکنیک‌های بدون دریل کردن دندان و یا تزریق بی‌حس‌کننده و استفاده از روکش‌های بسیار نازکی مانند لومینرز ممکن خواهد بود که نیازی به تراشیدن دندان نیست و می‌توان بدون نیاز به بی حسی بر روی دندان چسبانید.

دندانپزشک لایه‌ای از مینا را از سطح دندان شما را برخواهد داشت که برابر با ضخامت روکش است که مورد استفاده برای قرارگیری لمینت دندان قرار می‌گیرد. قبل از شروع این روند آماده‌سازی برای انجام لمینت، شما باید بحث کنید که آیا شما نیاز به انجام آزمایش‌های بررسی کم خونی دارید یا خیر. سپس، دندانپزشک شما نمونه‌های گرفته شده از دندان یا تصویر دندان شما را برای بررسی به آزمایشگاه ارسال می‌کند که روکش‌های مختص دندان شما تولید و آماده شوند. این پروسه تولید روکش‌های لمینت دندان، می‌تواند تا دو هفته طول بکشد تا روکش‌های لمینت دندان شما از آزمایشگاه بیرون بیاورد.

 

فاز نهایی: چسباندن روکش های لمینت دندان

هدف دندانپزشک شما در این مرحله این است با جایابی مناسب روکش‌های لمینت دندان بر روی دندان (های) شما ظاهری مناسب و زیبا برای دندان های شما خلق نماید و زیبایی صورت شما را تضمین نماید. به منظور حصول اطمینان از اندازه، رنگ و درجه رنگ روکش ها، دندان پزشک لازم است چندین بار روکش را برداشته و برش دهد تا شما بتوانید به فرم و شکل مناسبی برای دندان و فک صورت خود دست یابید.

اکنون دندان پزشک برای افزایش درخشندگی و براقیت دادن، روکش‌های لمینت دندان را چندین بار جلا میدهد تا دندان هایتان طبیعی‌تر جلوه نماید. البته روکش‌های لمینت دندان می‌توانند در این مرحله، با توجه به درجه رنگ سیمان قابل تغییر باشند اما بعد از  چسبانیدن روکش‌ها بر روی دندان، رنگ با سیمانی دیگر قابل تغییر نخواهد بود.

 

در نهایت دندان با مواد شیمیایی مخصوص پاکسازی می‌شوند و در نهایت سیمان مخصوص بر روی دندان قرار خواهد گرفت و چسبانیده خواهد شد. هنگامی که روکش لمینت در محل مشخص شده روی دندان قرار می‌گیرد، دندانپزشک شما از یک پرتو نور ویژه‌ای استفاده می‌کند تا سیمان سخت شود. در صورتی که عمل پیاده سازی روکش لمینت بر روی دندان‌های انجام شد، دندان های خود را در حضور دندان پزشک و همچنین بعد از ترک مطب بررسی نمایید تا اگر لازم باشد، دندان‌ها را برای تضمین زیبایی مد نظرتان، مجدد روکش نمایید که نیاز به پیگیری شما دارد.

نکات مراقبتی بهداشتی پس از انجام لمینت دندان

پس از انجام لمینت دندان، می‌بایست به طور مرتب دندان‌ها را مسواک بزنید و از نخ دندان برای ممانعت از پوسیدگی دندانی استفاده کنید.. مصرف مواد قندی را کاهش دهید و وعده های غذایی خود را در طول روز کاهش دهید. همچنین برای کاهش احتمال شکستگی لمینت دندان از گاز زدن غذاهای سفت یا خرد کردن یخ، یا باز کردن درب قوطی و نوشابه و سایر موارد ممانعت نمایید تا عمر طولانی برای لمینت دندان را تضمین نمایید. برخی از دهان شویه‌های حاوی فلوراید برای لمینت دندان اثر منفی در پی خواهند داشت و استفاده از آنها به مشاوره با دندانپزشک نیاز دارد.

 



:: بازدید از این مطلب : 503
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

ایمپلنت

متاسفانه دندان انسان از آن دسته قسمت‌هایی است که به خودی خود ترمیم نمی‌شود؛ به همین دلیل بایستی خیلی زود به فکر ترمیم و نگهداری از آن‌ها باشیم تا دندان‌های خود را در سنین پایین از دست ندهیم. در گذشته دندان مصنوعی جایگزین دندان‌های کشیده شده می‌شد که مسائل و مشکلات خاص خود و اغلب نارضایتی افراد را به همراه داشت؛ اما امروزه روشی با نام ایمپلنت دندان به کمک افراد آمده است. روش ایمپلنت دندان دردسر چندانی ندارد و ظاهر آن با دندان خود فرد برابری می‌کند، دندانی که تا آخر عمر فرد همراه او خواهد بود.در واقع، ایمپلنت دندان به عنوان راه کار درمانی مادام العمر برای دندان‌های از دست رفته می‌باشد. شما بعد از کاشت ایمپلنت می‌توانید از رژیم غذایی سالم استفاده کنید و با استفاده از نخ دندان و مسواک زدن مرتب، از دندان‌های طبیعی خود مراقبت نمایید.

ایمپلنت‌ها، پایه‌هایی از جنس تیتانیوم خالص هستند که درون استخوان فک گذاشته می‌شوند. ایمپلنت به عبارتی همان ریشه دندان است که پس از کشیدن دندان طبیعی و خارج شدن ریشه جایگزین آن می‌شود. این ریشه مصنوعی در استخوان فک محکم می‌شود و روکشی که به‌وسیله چسب‌های دندان پزشکی روی آن قرار می‌گیرد از هر نظر مشابه دندان اصلی است. خانم‌ها پس از ۱۵ سالگی و آقایان پس از ۱۸ سالگی می‌توانند اقدام به کاشت ایمپلنت کنند. هر فردی در صورتی که از وضعیت جسمانی و روانی سالم برخوردار باشد که بتاوند جراحی را تحمل کند و در برخی موارد اگر بیماریهای مزمن وی مانند دیابت و فشار خون کنترل شده باشد، می توان برای وی ایمپلنت دندان را انجام داد.

در ابتدا باید دانست که هر دندان پزشکی قادر به انجام این کار نیست، از آنجایی که روش ایمپلنت هزینه بسیاری را در پی دارد بنابراین به هر دندان پزشکی که ادعا به انجام این کار دارد اعتماد نکنید و مرکزی معتبر را برای گرفتن چنین خدماتی انتخاب کنید.

در این حوزه، مرکز تخصصی دندان پزشکی سامان در این زمینه توانسته است با بهره گیری از متخصصین ایمپلنت دندان، به مراجعین خدمات با کیفیت و مناسب ارائه نماید.

انواع ایمپلنت دندان

دومین مسئله انواع ایمپلنت است که هر متقاضی را مردد در انجام این کار می‌کند. باید در این بخش نیز در نظر گرفت که گرفتن مشاوره و رجوع به مرکز مورد اعتماد بسیار توصیه می‌شود. با توجه به اینکه هر چه کیفیت بالاتر باشد قیمت نیز بالاتر می‌رود، افراد معدودی هستند که توانایی پرداخت هزینه بالای این خدمات را دارند و به همین دلیل قطعات با کیفیت بسیار خوب به طور محدود وارد کشور می‌شود.  در این بین، درمانگاه دندان پزشکی سامان با اجرای طرح پرداخت هزینه درمانی از جمله ایمپلنت، به صورت اقساطی و ارائه کارت ضمانت درمان، توانسته است نظر مساعد بسیاری از مراجعین را به خود جلب نماید.  ایمپلنت دندانی بر خلاف انواع دیگر پیوندها ( قلب ،کلیه، ریه و… ) از طرف بدن پس زده نمی‌شود؛ چرا که تیتانیوم فلزی‌ست که با محیط بدن کاملا سازگار است.

تنها عواملی که شاید باعث شوند، ایمپلنت برای فرد کارآمد نباشد جراحی نامناسب، تروما (آسیب و ضربه) به ایمپلنت دندانی بلافاصله بعد از جراحی، پروتز نامناسب و عدم پخش صحیح نیرو و عدم رعایت بهداشت دهان توسط بیمار است.

 

فاکتورهای تأثیرگذار در انتخاب ایمپلنت دندان

تنوع بالا و برندهای مختلف برای ایمپلنت، باعث سردرگمی بسیاری از مراجعین می شود اما در این بین اهم فاکتورهای تأثیرگذار در انتخاب ایمپلنت دندان عبارتند از:

•           پشتیبانی و کیفیت کشور سازنده و پشتیبانی پس از فروش

•           میزان استحکام استخوان و زمان کاشت ایمپلنت

•           قیمت

•           دسترس پذیری میزان استخوان

•           میزان سختی استخوان برای انتخاب بین انواع پیچ‌دار و بدون پیچ ایمپلنت

•           و سایر موارد.

هزینه‌ی ایمپلنت دندان

قیمت هر واحد ایمپلنت ثابت است اما با توجه به شرایط استخوان هر فرد و در صورت نیاز به جراحی‌های اضافی مانند سینوس لیفت یا بازسازی استخوانی، این هزینه می‌تواند متغیر باشد.

با توجه به اینکه قیمت انجام ایمپلنت دندان برای بسیاری از مراجعین یک دغدغه همیشگی بوده است، کلینیک تخصصی دندان پزشکی سامان با استفاده از طرح اقساطی خود برای هر یک از طرح‌های درمانی‌اش، گزینه‌های مالی مختلفی را برای مراجعین خود ارائه می‌نماید.

مدت درمان ایمپلنت دندان

۳ الی ۶ ماه بعد از کاشته شدن در فک زمان لازم است تا استخوان اطراف کاشت دندان رشد کند که مرحله جوش خوردن استخوان یا «استئواینتگریشن» نامیده می‌شود. زمان جوش خوردن به عواملی مانند محل کاشت (فک بالا یا پایین، ناحیه جلو یا عقب فک)، انجام جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان یا فواصل زمانی بین کشیدن تا کاشت ایمپلنت و … بستگی دارد.

البته اگر دندان کشیده شود و همزمان، کاشت دندان صورت نگیرد، فاصله زمانی حداقل ۲ ماهه لازم است تا استخوان در محل دندان کشیده شده، شکل بگیرد که شرایط خاص خود مانند عفونی نبودن دندان، فاصله بین ریشه دندان و سینوس، تعداد ریشه و فطر ریشه دندان مدنظر و …. را باید داشته باشد.

 



:: بازدید از این مطلب : 402
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

 

ایمپلنت در شمال تهران

ایمپلنت دندان بهترین گزینه برای جایگزینی دندان از دست رفته می باشد. در صورتی که دندان ها به هر دلیلی کشیده شوند، درمان های مختلفی برای جایگزینی آن ها وجود دارد. اما بهترین درمان ایمپلنت می باشد. زیرا علاوه بر بهبود زیبایی و قدرت جویدن، موجب حفظ استخوان فک می شود که این مورد یکی از مهم ترین مزایای کاشت ایمپلنت می باشد.

 

ایمپلنت در سال 1952 میلادی توسط ارتوپد سوئدی آقای دکتر اینگوار برنمارک در حال تحقیق بر روی ترمیم شکستگی های فک اختراع گردید. ایشان در سال 1965 متوجه گردیدند که قطعه ی تیتانیومی که به در استخوان فک قرار داده شده بود، قابل جداشدن نیست و به این ترتیب اولین ایمپلنت دندانی در دنیای معاصر اختراع گردید.

پس از آن و طی عملیات های باستان شناسی  دانشمندان متوجه شدند که پیشینه ی ایمپلنت به قبل از میلاد و حتی اقوام مایا و نیز مصر باستان بر می گردد.

امروزه کمپانی های بزرگ ساخت ایمپلنت، با تغییر در سطح ایمپلنت، به پیشرفت های زیادی در صنعت تولید ایمپلنت دندان دست یافته اند.

ایمپلنت دندان شامل سه قطعه می باشد.

1-فیکسچر که در داخل استخوان قرار می گیرد و در اکثر اوقات به حداقل 2 ماه زمان نیاز داریم تا استخوان اطراف آن شکل گیرد و بتوان روکش را روی آن قرار داد. در برخی اوقات مخصوصاً در ایمپلنت  دندان جلو که زیبایی مطرح می باشد، به محض کاشت ایمپلنت، روکش دایم یا موقت روی آن قرار می گیرد.

2-اباتمنت که به فیکسچر پیچ می شود و روکش روی آن قرار می گیرد.

3-روکش که قطعه ی سوم است و تنها قطعه ای که ما رد داخل دهان می بینیم می باشد.

 

درمان ایمپلنت دندان به دلیل امکان بروز مشکلات و پیچیدگی های حین درمان بهتر است توسط متخصصین جراحی و ایمپلنت انجام گردد.

مدت زمان مابین کاشت ایمپلنت و قرار دادن روکش بر روی آن کاملاً متغیر بوده و در افراد مختلف و متناسب با نوع ایمپلنت، وضعیت استخوان و نیز نیاز به پیوند استخوان متفاوت می باشد.

در صورتی که مدت زمان زیادی از کشیدن دندان پذشته باشد نیاز به بازسازی استخوان وجود دارد. بنابراین بهترین حالت در درمان ایمپلنت، کاهش فاصله خارج نمودن دندان و کاشت ایمپلنت می باشد.

جهت اطلاع از قیمت ایمپلنت می توانید سؤالات خود را از کارشناسان ما با تماس با شماره  22829189 بپرسید.

گروه تخصصی دندانپزشکی و زیبایی میمنت مفتخر به همکاری با برجسته ترین اساتید دانشگاه های تهران در زمینه ایمپلنت می باشد. جراحی ایمپلنت در این مرکز توسط متخصص جراحی لثه آقای دکتر مهدی کدخدازاده از اساتید برجسته دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی تهران  انجام می گردد.



:: بازدید از این مطلب : 382
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

تعریق زیر بغل چیست؟

تعریق زیر بغل واکنش طبیعی بدن نسبت به افزایش دما است. طی این فرآیند مقدار قابل توجهی از آب بدن انسان از دست رفته و در او احساس عطش و تشنگی ایجاد می­کند. تعریق زیر بغل فقط در دما بالا اتفاق نمی­افتد بلکه حتی استرس نیز می­تواند باعث بروز تعریق در بدن فرد گردد. گذشته از ایجاد حس تشنگی و خشکی اعضای بدن، بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل نکته آزاردهنده­ای است که می­بایست نسبت به رفع آن اهتمام ورزید.

یکی از قسمتی­هایی که به شدت در معرض تعریق قرار دارند، قسمت زیر بغل است. و ممکن است بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل این ناحیه برای اطرافیان و چه بسا خود فرد آزاردهنده باشد. خیس بودن همیشگی لباسها به خصوص در ناحیه زیر بغل نشانه خوبی برای تعرق بیش از حد این ناحیه است. معمولا افراد و به ویژه خانومها با استفاده از مامها و دئودورانت­ها تا حدی می­توانند بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل را مهار کنند. اما اگر میزان تعریق  زیر بغل بیش از حد معمول باشد استفاده از این وسایل نیز مفید فایده نخواهد بود. به وجود آمدن حلقه در ناحیه زیر بغل به ویژه زمانی که از لباس‌ها و پارچه­ های نخی و ابریشمی استفاده می­کنید، نکته آزاردهنده دیگری است که در فصل گرما نمود بیشتری دارد.

 

عوامل تعریق زیر بغل

تعریق می‌تواند دارای علل ژنتیکی یا ذاتی بوده و یا ناشی از چاقی، بارداری، اختلالات غددی مانند پرکاری تیروئید و یا ابتلا به بیماری‌های عفونی باشد. با درمان چاقی و دیگر عوامل ذکر شده می توانید از تعریق زیاد جلوگیری کنید.

رویکردهای درمانی تعریق زیر بغل

تعریق زیر بغل در مواردی بسیار آزاردهنده است به خصوص در زمان­هایی که در معرض قرار گرفتن در جمع هستید و ممکن است بوی بد تعرق زیر بغل شما از نگرانی هایی باشد که شما را از حضور در جمع افراد باز دارد. با وجود اینکه تعریق زیر بغل واکنش طبیعی بدن نسبت به گرما و اضطراب است و به نوعی می­توان گفت که اساسا اجتناب ناپذیر است اما راه ­حل هایی برای مهار آن نیز وجود دارد. شما می­توانید با به کار بردن روش­های زیر و استفاده از آن در هنگامه ورود به جلسات کاری و ملاقات­های رسمی تا حدی از بوی بد تعریق زیر بغل خود در امان باشید.

 

اهم این رویکردهای درمانی عبارتند از:

  • درمان بوتاکس

بعد از شناسایی رویکرد درمانی، شما می‌توانید به مدت ۶ ماه با روش بوتاکس تعریق زیر بغل را کنترل نمایید.

  • پوشاندن سطح غده

یکی از رویکردهای درمانی ممانعت از خروج عرق از درون غده از طریق پوشاندن سطح غده با ماده‌ای آلومینیومی به نام کروئد می‌باشد که تاثیر آن ۲۳ ساعته است.

  • روش الکتروفورز

هدف این رویکرد درمانی برای تعریق زیر بغل استفاده از الکتریسته با ماندگاری یک هفته‌ای است.

  • درمان تعریق زیر بغل با روش جراحی سمپاتکتومی

یکی از شیوه‌های مناسب برای درمان تعریق بسیار زیاد جراحی سمپاتکتومی است. بیماری سمپاتکتومی به تعریق موضعی در ناحیه کف دست ها، زیر بغل و کف پاهاست که با افزایش استرس روند افزایش دارد. برای حل این معضل در روش جراحی سمپاتکتومی پزشک متخصص با چند برش کوچک ۲ الی ۵ میلیمتری وارد قفسه سینه شده و پس از شناسایی محل دقیق عصب، آن را از کار می‌اندازد. این جراحی عارضه جانبی خاصی نداشته و بیمار بعد از ۲ الی ۳ روز میتواند مرخص شود. این جراحی یکی از موفق ترین جراحی ها برای درمان اختلالات شدید تعریق زیر بغل محسوب می‌شود.

 

علاوه بر رویکردهای درمان تعریق زیر بغل موارد زیر را نیز مد نظر قرار دهید:

  1. استفاده از اسپری های ضد عرق و ضد بو (مام): باید گفت یکی از آسان­ترین و ارزان­ترین روش‌ها برای کنترل بوی بد تعریق زیر بغل استفاده از این نوع اسپری­ها است. همچنین استفاده از اسپری­ها و ضدبوها این مزیت را دارد که به طور کلی در دسترس است و استفاده از آن فراگیر است. شما می­توانید با انتخاب رایحه متناسب با فصل، جنسیت و یا روحیه خود نه تنها اثر بوی بد تعریق زیر بغل را خنثی کرده بلکه رایحه خوبی را برای خود ایجاد کرده که اعتماد به نفس شما را در زمان ملاقات های رسمی بالا برده و باعث این حس خوشایندی در اطرافیانتان هم می­شود.
  2. استفاده از داروها و محلول­های طبیعی: استفاده از این روش معمولا از سمت متخصصان داروهای گیاهی پیشنهاد میگردد. به کارگیری این روش در مقایسه با روش اول نیاز به صبوری، وقت و هزینه بیشتری دارد اما به لحاظ ارگانیک و طبیعی بودن مواد استفاده شده در محلول­ها، میزان سلامتی آن برای بدن انسان بیشتر است. از معروفترین محلولها برای دفع بوی بد حاصل از تعریق زیر بغل موارد زیر است:
  • محلول جوش شیرین و آب: جوش شیرین را در آب گرم حل کنید به گونه ای که خمیر سفتی از آن به دست آید سپس آن به زیر یغل خود مالیده و پس گذشت چند دقیقه خمیر را برداشته و زیر بغلتان را اسپری کنید.
  • محلول سرکه سیب: این محلول معمولا برای استفاده در شبها و هنگام خواب است به این صورت که شب قبل از خواب زیر بغل خود را با پنبه آغشته به سرکه سیب مرطوب کرده و پس از اینکه صبح از خواب بیدار شدید آنرا با آب و صابون بشویید.
  • محلول نمک: مقدار زیادی نمک را با چند قطره آب مخلوط کنید تا خمیر مانند گردد سپس مخلوط حاصل را به زیر بغل خود مالیده و پس از گذشت ۲۰ دقیقه آن را بشویید.

دکتر هاشم موذن زاده  عضو انجمن جراحان درون بین، جراحان چاقی و جراحان ایران با سال‌ها تجربه و تحصیلات عالی دانشگاهی، بعد از بررسی علت بروز تعریق زیر بغل بهترین رویکرد درمانی را با توجه به ارزیابی وضعیت سلامت بیمار در این زمینه معرفی می‌نماید و با بهره گیری از جدیدترین و به روزترین فناوری‌ها  و ابزارهای برای درمان تعریق زیر بغل بهترین سطح کیفیت خدمات درمانی را برای مراجعین خود ارائه می‌نماید. برای دریافت مشاوره و رزرو ویزیت از وبسایت ایشان در زمینه تعریق زیر بغل دیدن فرمایید.

 



:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تازه ها

درمان تیروئید

تیروئید یکی از مهمترین هورمون‌های تنظیم کننده سوخت و ساز بدن و متابولسیم است که بافت‌های زیادی از بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در صورت کمبود تیروئید عملکردهای بدن و سرعت متابولیسم کاهش یافته و سبب افزایش وزن می‌شود بعلاوه در این شرایط آنزیم‌های گوارشی نیز عملکرد مناسبی نخواهند داشت و اختلالات گوارشی، ناراحتی معده، سوزش سر دل و اختلالات هضم غذایی را مشاهده می‌کنیم.

عوامل درمان تیروئید

در این بین عوامل وجود دارند که احتمال ابتلا به سرطان تیروئید را بیشتر می‌کنند، که مهمترین شان عبارتست از: سابقه خانوادگی، برخی از انواع گواتر، کمبود میزان ید در مواد غذایی، جنسیت زن، سن بالای ۴۵ سال و دیگر علل. مهمترین علائم بروز سرطان تیروئید شامل تورم جلو گردن، درد مداوم گردن و گلو، اختلالات هضم غذایی و تنگی نفس، بزرگ تر شدن غدد لنفاوی گردن و گرفتگی و خشونت صدا می‌باشد.

می‌بایست برای درمان تیروئید برای معاینات بالینی به پزشک متخصص مراجعه نمود و با توجه به تجویز پزشک، برای انجام سونوگرافی، آزمایشات خون، اسکن تیروئید و نمونه برداری ندول جهت تشخیص علل بروز آن اقدام نمود. نمونه برداری ندول با استفاده از سوزن‌هایی ظریف و در کلینیک صورت می‌گیرد به صورتی که پزشک کمی از بافت ندول را با یک سوزن مخصوص اسپری شده برای ارائه به آزمایشگاه پاتولوژی بر می‌دارد. این شیوه درمان تیروئید به جراحی باز یا بیوپسی نیازی ندارد.

 

Treating thyroid

مهمرین رویکردهای درمان تیروئید

مهمرین رویکردهای درمان تیروئید شامل تجویز هورمون تیروئید، جراحی، پرتودرمانی، درمان با ید رادیواکتیو و شیمی درمانی هستند. اگر درمان تیروئید مبتنی بر جراحی باشد تمام بافت تیروئید یا یک لوب آن (لوبکتومی) خارج می شود و جایگزینی هورمون تیروئید پس از تیروئیدکتومی کامل (خروج تمام بافت تیروئید) مورد نیاز خواهد بود.

بنا به تجویز پزشک نیز به بیمار داروی تیروئید داده می‌شود که بتواند سطح هورمون‌های بدن خود را به سطح معمول و مناسب برساند. بسیاری از بیماران در طول دوره درمان نیز با کاهش وزن مواجه می‌شوند و به وزن طبیعی و نرمال خود می‌رسند و از این اتفاق هم بسیار خوشنود هستند.

اما امروزه می‌بینیم بسیاری از افراد سالم، ورزشکاران یا حتی ستاره‌های هنری برای کاهش وزن سریع، رسیدن به وزن ایده‌آل و عضله‌سازی به مصرف داروهای تیروئید نه برای رویکرد درمانی بلکه برای کاهش وزن سریع روی آورده‌اند که بدون نظارت و تجویز پزشک متخصص صورت می‌گیرد.

اما از مهمترین عوارض آن مخاطرات قلب و استخوانی مانند پوکی استخوانی یا آریتمی قلبی و در نتیجه افزایش احتمال سکته قلبی و مغزی، تعریق زیاد بدن، بی‌قراری، لرزش دست‌ها، خلق و خوی متغیر و اسهال است.

از این رو اگر می‌خواهید به صورت اصولی به لاغری بپردازید و یا دچار اختلالات تیروئیدی هستید و می‌خواهید به درمان تیروئید بپردازید باید به متخصص جراحی چاقی و درمان تیروئید مراجعه نمایید.

دکتر هاشم زاده با اتکاء به سال‌ها تجربه، با رویکرد چند رشته‌ای و جامع به درمان تیروئید و اختلالات وزن از جمله چاقی می‌پردازد.

اگر افزایش وزن دارید در طول درمان تیروئید آزمون تیروئید برای اندازه گیری TSH (هورمون متحرک تیروئید) نیز برای شما تجویز خواهد شد. بنابراین رعایت یک رژیم غذایی سالم در طول درمان تیروئید و کنترل کردن وعده غذایی و کوچک کردن معده در کنار فعالیت بدنی به کاهش وزن اصولی و به درمان تیروئید شما و رسیدن به وزن ایده آل کمک می‌کند.

 

Thyroid treatment factors

علاوه بر موارد موفق نکات زیر را برای درمان تیروئید مد نظر داشته باشید:

  • تغذیه سالم، صحیح و مناسب بدون کافئین و قند (کربوهیدرات) فرآوری شده مثل آرد
  • افزایش استفاده از پروتئین برای درمان تیروئید مانند مغزها، کره‌ی مغزها، محصولات دامیِ بدون آنتی‌بیوتیک ( ارگانیک، گوشت دام‌های محلی و علف‌خوار، تخم مرغ و ماهی‌های پرورشیِ سالم) و حبوبات
  • مصرف چربی‌های سالم در طول درمان تیروئید و پس از آن مانند روغن زیتون، روغن حیوانی، آووکادو، دانه‌های کتان
  • مصرف مواد مغذی شامل ویتامین D، آهن، اسید چرب امگا ۳، سلنیوم، روی، مس، ویتامین A ،B و یُد
  • مصرف مواد غذایی فاقدگلوتن
  • کاهش مصرف خوراکی‌های ایجادکننده‌ی گواتر از جمله انواع کلم (بروکلی، بروکسل، گل کلم، کلم پیچ، کلم قمری)، شلغم، ارزن، اسفناج، توت فرنگی، هلو، شاهیِ آبی، بادام‌ زمینی، تربچه و سویا.
  • افزایش مصرف موادغذایی که دارای گلوتاتیون برای درمان تیروئید
  • دوری از عوامل استرس زا برای درمان تیروئید و انجام ورزش­های آرام‌بخشی مثل یوگا
  • پوشیدن یقه‌ی محافظ تیروئید در مطب دندانپزشکی بپوشید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مرتبط با غده‌ی تیروئید

 

دکتر هاشم موذن زاده عضو انجمن جراحان درون بین، جراحان چاقی و جراحان ایران با سال‌ها تجربه و تحصیلات عالی دانشگاهی و گذراندن دوره‌های تخصصی درمان تیروئید و درمان چاقی و همچنین با برخورداری از رویکرد جامع میان رشته‌ای، درمان تیروئید و چاقی را با بهره‌گیری از جدیدترین و به روزترین فناوری‌ها و ابزارهای برای درمان تیروئید و با بهترین سطح کیفیت خدمات درمانی برای مراجعین خود ارائه می‌نماید.

شما می‌توانید برای رزرو ویزیت و دریافت مشاوره تخصصی در زمینه‌ی درمان چاقی و درمان تیروئید از وب سایت دکتر هاشم زاده دیدن فرمایید.

 



:: بازدید از این مطلب : 405
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آبان 1396 | نظرات ()